Overstappen op ledverlichting

Overstappen op led? De belangrijkste informatie zetten wij voor u op een rij!

De initiële investering in led kán fors zijn als u over veel ’traditionele’ verlichting beschikt. Toch adviseren wij niet te schromen over te stappen op led.

Niet alleen om dat de energie die het kost om een ledlamp te produceren binnen 300 branduren alweer is teruggewonnen. Wat voor u ook in belangrijke mate meeweegt is de energiebesparing van grofweg 80% ten opzichte van een gloeilamp of halogeenlamp.

De veel langere levensduur (50.000 uur is geen uitzondering meer) maakt daarbij dat het totaalplaatje van zowel kosten als onderhoud (en daarmee ook weer kosten) veel gunstiger uitvalt in het voordeel van led.

TL-armaturen
‘En hoe zit het dan met mijn tl-verlichting’, zult u zich wellicht afvragen. Om een led tl in uw armatuur te laten werken, adviseren wij u te controleren of uw armatuur beschikt over een ‘starter’, (knopjes bij het uiteinde van de tl-balk die u eruit kunt draaien). Zo ja, dan kunt u deze vervangen simpelweg vervangen door een led-starter.

Wanneer het armatuur niet beschikt over een starter, zal het voorzien zijn van een VSA oftewel voorschakelapparaat. Om uw ledbalk in een dergelijk armatuur goed te laten functioneren, zal het VSA eerst verwijderd of omgeleid moeten worden.

Een moderne, elegantere én eenvoudiger manier om uw led tl-verlichting te vervangen, is door het gehele armatuur te vervangen door een led-paneel dat verkrijgbaar is in de gangbare maten. Neemt u gerust contact met ons op om uw verder te laten informeren!

Energie investeringsaftrek (EIA)
Wanneer u investeert in energiezuinige technieken en duurzame energie, dan kunt u in aanmerking komen voor de EIA. Ledverlichting valt hier ook onder wanneer u met uw inschrijving voldoet aan de door de RVO gestelde eisen van de Energielijst.

De investering dient minimaal € 2.500,- te bedragen, en maximaal is 45% van de investeringskosten van uw fiscale winst af te trekken.

Een aanvraag plaatst u via de website van de RVO. Ook bij het plaatsen van uw aanvraag assisteren wij u natuurlijk graag.

Resultaat 1–1 van de 4 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–1 van de 4 resultaten wordt getoond

Resultaat 1–1 van de 4 resultaten wordt getoond

Kantoorverlichting

Werk productief met onze zuinige led-verlichting die uw bestaande tl-verlichting eenvoudig vervangt.  Wij zorgen er daarnaast voor dat u gedurende de lunch in een sfeervol verlichte ruimte verblijft.

Winkelverlichting

Transformeer uw winkel naar de plek waar u en uw klant zich thuis voelen, en waar u uw assortiment optimaal uitgelicht tot zijn recht laat komen. Naar wens flexibel in te richten met rails en spots. 

de laatste ontwikkelingen in verlichting én onze aanbiedingen niet missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Licht in bedrijf projectverlichting

Een nieuwe naam, een
vertrouwde basis

Licht in Bedrijf maakt deel uit van Lucky Light, al meer dan 20 jaar leverancier van projectverlichting.

Ons doel is vanuit de toepassing die u wenst te adviseren en leveren, zodat u zelf geen technische kennis hoeft te bezitten voor verlichting die het beste bij u en uw bedrijf past.

alles wat u over verlichting wilt weten op één plek

De Licht in Bedrijf kennisbank 

Links vindt u de meest bezochte artikelen uit onze kennisbank. Er is echter meer!