Autobedrijf Wientjes, Apeldoorn

De showroom weer helemaal ‘anno nu’

Binnen het netwerk van Frans Wientjes kwam onze naam steeds bovendrijven, toen hij vroeg naar een geschikte partij voor het vervangen van de showroomverlichting in zijn autobedrijf. De heer Wientjes blééf naar eigen zeggen lampen vervangen, en het energieverbruik was daarnaast aanzienlijk.

Reden genoeg om ons uit te nodigen voor een afspraak in het twee etages tellende autobedrijf te Apeldoorn. Na de bestaande verlichting in kaart te hebben gebracht, hebben wij een voorstel gedaan waarin alle verouderde TL- en PL-armaturen zouden worden vervangen door led-varianten.

Omdat de showroom op de begane grond auto’s uit het hogere segment bevat, is geadviseerd voor led-downlights te kiezen die zorgen voor een chiquere uitstraling. Voor de eerste etage met autoaanbod in het middensegment, werd het gebruik van led-panelen geadviseerd.

Aanvankelijk hadden de heer en mevrouw Wientjes wat terughoudend gereageerd op het voorstel om de aanmerkelijk wittere en frissere lichtkleur van 4000 Kelvin te gebruiken omdat dit wellicht wat te kil zou ogen. Eenmaal geplaatst bleek het echter bijzonder goed tot z’n recht te komen. Onze ervaring leerde dat deze wat ‘technische’ lichtkleur in autoshowrooms zorgt voor een rustige uitstraling wanneer deze door het gehele bedrijf wordt toegepast. Daarbij zorgt het ook voor een veel betere kleurweergave.

Door het homogene lichtbeeld dat is ontstaan (het is zelfs in de nieuwe pendelarmaturen van het trappenhuis doorgevoerd), oogt de showroom ineens weer helemaal ‘anno nu’, sprankelend en veel hoogwaardiger. Ook buiten is de vervangingsslag in één moeite door gemaakt: aan de gevel zijn decoratieve up- en downstralers bevestigd die het pand subtiel van accentverlichting voorzien. Op een hoogte van ongeveer 3 meter geven deze een sfeervol beeld.

Omdat een deel van het autoaanbod buiten geparkeerd staat, is de daar aanwezige veiligheids- annex parkeerterreinverlichting ook direct aangepakt. In de reeds aanwezige beugels zijn de HPL-N armaturen vervangen door led-armaturen, die ook hier een stuk frisser en moderner beeld geven. Al met al heeft Autobedrijf Wientjes niet alleen beter en meer licht gekregen, maar ook een energiebesparing van 65%. De besparing op lampvervangingen nog daargelaten…

Wilt u ook lichtadvies van ons ontvangen?

Wij nemen de mogelijkheden graag door! Bel 055 – 200 25 53 of laat een bericht achter:

4 + 3 =

Kantoorverlichting

Werk productief met onze zuinige led-verlichting die uw bestaande tl-verlichting eenvoudig vervangt.  Wij zorgen er daarnaast voor dat u gedurende de lunch in een sfeervol verlichte ruimte verblijft.

Winkelverlichting

Transformeer uw winkel naar de plek waar u en uw klant zich thuis voelen, en waar u uw assortiment optimaal uitgelicht tot zijn recht laat komen. Naar wens flexibel in te richten met rails en spots. 

de laatste ontwikkelingen in verlichting én onze aanbiedingen niet missen?

Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief!

Licht in bedrijf projectverlichting

Een nieuwe naam, een
vertrouwde basis

Licht in Bedrijf maakt deel uit van Lucky Light, al meer dan 20 jaar leverancier van projectverlichting.

Ons doel is vanuit de toepassing die u wenst te adviseren en leveren, zodat u zelf geen technische kennis hoeft te bezitten voor verlichting die het beste bij u en uw bedrijf past.

alles wat u over verlichting wilt weten op één plek

De Licht in Bedrijf kennisbank 

Links vindt u de meest bezochte artikelen uit onze kennisbank. Er is echter meer!